Sierat voor ondernemers

Voor iedere ondernemer bieden wij maatwerk, zodat u zich kan focussen op waar ú goed in bent. Op locatie of liever bij ons op kantoor? Het is maar net wat u het prettigst vindt.

Financiële administratie

Of u nu een boodschappentas vol met facturen bij ons langsbrengt of alles liever digitaal aanlevert, wij leveren een passende oplossing. Wij kunnen uw administratie voor u sorteren en verwerken. Liever digitaal aanleveren? Wij werken met scan-en-herken software.

In dit geval krijgt u uw eigen omgeving in ons softwarepakket. Wij lezen de bankafschriften (ondersteund door een groot deel van de Nederlandse banken) automatisch voor u in. Het enige wat u nog maar hoeft te doen is de inkoop- en verkoopfacturen scannen en mailen. Na het verwerken van de administratie verzorgen wij ook de aangifte omzetbelasting voor u. Wij stellen aan het einde van het jaar desgewenst uw jaarrekening op en zorgen voor een deponering bij de Kamer van Koophandel wanneer het een B.V. betreft.

Aangiftes voor ondernemers

Als ondernemer heeft u te maken met verschillende aangiftes. Deze verzorgen wij graag voor u. Ook wanneer u zelf uw financiële administratie verzorgt, kunt u bij ons terecht voor deze aangiftes.

De volgende aangiftes verzorgen wij:

✔ Aangifte omzetbelasting
✔ Aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers
✔ Vennootschapsbelasting
✔ Dividendbelasting
✔ Loonheffingen

Salarisadministratie

Wanneer u personeel in dienst heeft is het noodzakelijk om aan alle formele waarden te voldoen die De Belastingdienst stelt aan u als ondernemer. Een grote verantwoordelijkheid die wij graag voor u uit handen nemen. Wij werken met een overzichtelijk softwarepakket, waar uw werknemer zelf de loonstroken en jaaropgaven uit kan halen. Wij regelen het verlof en verzorgen de administratie wanneer uw werknemer ziek wordt.

Heeft u vragen over de verschillende dienstverbanden, cao’s etc., dan adviseren wij u graag.

Fiscale adviezen

Bij het verwerken van uw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting zijn wij alert op het signaleren van fiscale mogelijkheden, zodat u het meeste haalt uit uw arbeid. Het kan helaas gebeuren dat u een geschil krijgt met de fiscus.

Wij staan u hierin graag bij. Op een duidelijke manier leggen wij de discussie uit. Wij zullen altijd eerst proberen te bemiddelen, maar wanneer u in uw recht staat, schuwen wij niet om actie te ondernemen.

Schuldhulpverlening voor ondernemers

Wij hopen uiteraard niet dat u in de financiële problemen terecht komt, maar wanneer dit toch gebeurt bent u bij ons aan het juiste adres. Wij gaan samen met u de situatie op rijtje zetten. Samen inventariseren wij wat er gedaan moet worden om u weer op de goede weg te brengen. Wij doen dit samen met de gemeente. Wij vragen in uw woonplaats een budget aan om deze kosten te kunnen financieren. Wij adviseren en begeleiden onder andere op de volgende gebieden:

✔ Schuldsanering
✔ Benadeling van schuldeisers
✔ Treffen van betalingsregelingen
✔ Aanvragen surseance van betaling of faillissement
✔ Verrekening in faillissement
✔ Begeleiden van ondernemingen in zwaar weer
✔ Herstructureringen en reorganisaties
✔ (Dwang)akkoorden
✔ Doorstart

Financieel fitte werknemers

Wanneer uw werknemers regelmatig loonbeslagen krijgen is het raadzaam om eens te kijken naar de financiële situatie van uw werknemers. Werknemers met schulden presteren namelijk minder goed op hun werk, ze zijn snel afgeleid, melden zich sneller ziek en het is wetenschappelijk bewezen dat het IQ daalt wanneer iemand in de financiële problemen zit. Wanneer uw werknemer uit de schulden is, is dat dus een win-win situatie voor beide partijen.

Wij kunnen u als werkgever hierbij ondersteunen. Wij nemen contact op met de schuldeisers en inventariseren de hoogte van de schuld. Hierna stellen wij samen met uw werknemer een plan op waarin de aflossingsmogelijkheden worden bekeken. Ook kunnen wij samen met uw werknemer kijken of er nog verdere begeleiding nodig is in de vorm van budgetcoaching. Dit is afhankelijk van de reden waardoor zij in de problemen zijn gekomen.